Covid-19 Informacion i rëndësishëm në lidhje me udhëtimin / azhurnimin më 08JAN21

  HË, 08 Shk 2021

Çfarë po bëjmë për shëndetin tuaj

  • Të gjithë avionët tanë kanë instaluar filtra të avancuar të ajrit dhe janë pastruar veçanërisht plotësisht.
  • Ne kemi zvogëluar shërbimin tonë të fluturimit për të ndihmuar të gjithë të sigurt:
  • Shërbim i kufizuar i ushqimit dhe pijeve
  • Nuk ka shitje pa taksa doganore

  
Çfarë mund të bëni për shëndetin tuaj

Ju lutemi ndiqni me përpikëri të gjitha udhëzimet dhe udhëzimet higjienike të Zyrës Federale Zvicerane të Shëndetit Publik (FOPH) në çdo kohë.
Nëse ndiheni keq ose vëreni ndonjë simptomë të mundshme COVID-19 para se të filloni udhëtimin tuaj, ne ju këshillojmë që të mos udhëtoni, por në vend të kësaj të telefononi mjekun tuaj.
Nëse mendoni se jeni në rregull për të udhëtuar, sillni me vete një maskë fytyre dhe visheni gjatë gjithë fluturimit tuaj. Sigurohuni që të sillni me vete maska ​​të mjaftueshme për fytyrën, për të mbuluar tërë udhëtimin tuaj.

Covid-19 Informacione


Udhëtimi për në Zvicër: rregulloret zyrtare për t'iu kundërvënë koronavirusit (COVID-19) në udhëtimet ndërkombëtare

Më poshtë janë detajet e rregullave të reja zyrtare të qeverisë zvicerane për hyrjen në Zvicër të cilat hyjnë në fuqi të hënën 8 shkurt për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së mëtejshme të COVID-19. Ky informacion nuk është shterues. Dhe ju lutem mos harroni se është përgjegjësia e udhëtarit të kontrollojë të gjitha rregulloret e udhëtimit dhe dispozitat e imigracionit dhe të sigurojë që ata të kenë të gjitha dokumentet e vlefshme të udhëtimit të kërkuara.

Dispozitat e imigracionit zviceran më poshtë zbatohen për udhëtarët që mbërrijnë në Zvicër me avion. Kur kontrolloni për fluturimin tuaj, ju lutemi paraqisni vullnetarisht dokumentet përkatëse.

Një rezultat negativ i provës COVID-19 PCR
Të gjithë udhëtarët në Zvicër duhet të jenë në gjendje të paraqesin një rezultat negativ të testit COVID-19 PCR që nuk është më shumë se 72 orë i vjetër. Rezultati i testit mund të paraqitet në formë letre ose dixhitale. Kjo nuk vlen për fëmijët nën moshën 12 vjeç (nuk kërkohet provë).

Formulari i lokalizimit të pasagjerëve
Të gjithë udhëtarët për në Zvicër duhet të regjistrohen vetë përmes faqes së internetit swissplf.admin.ch para mbërritjes. Ju lutemi paraqisni emailin që konfirmon regjistrimin e tillë kur kontrolloni për fluturimin tuaj. Informacioni i sediljes mund të futet përmes një lidhjeje në postën elektronike të konfirmimit pas check-in.

Nëse keni nevojë për ndonjë informacion të mëtejshëm, ju lutemi kontaktoni Zyrën Federale Zvicerane të Shëndetit Publik direkt në https://www.bag.admin.ch

Që nga 6 korriku 2020, të gjithë udhëtarët që hyjnë në Zvicër nga rajone të caktuara duhet të hyjnë në karantinë. FOPH mban një listë të rajoneve të prekura dhe e azhurnon atë rregullisht. Rregullat në lidhje me hyrjen në territorin zviceran mund të gjenden më poshtë:

 
Rregullat në lidhje me hyrjen në territorin zviceran
  
Dispozitat COVID-19 për udhëtarët që fluturojnë për në Prishtinë (Kosovë)

Më poshtë janë detajet e dispozitave të imigracionit që aktualisht janë në fuqi në Kosovë në funksion të pandemisë COVID-19. Ju lutem vini re se ky informacion nuk është shterues. Dhe ju lutem mbani në mend se përgjegjësia për të kontrolluar këto dispozita të imigracionit dhe për të siguruar që ju keni në zotërim dokumentet e kërkuara të udhëtimit, mbetet me ju si udhëtar.

  1. Udhëtarët në Prishtinë që janë shtetas të Kosovës ose mbajnë një leje qëndrimi të Kosovës mund të hyjnë në vend pa pasur nevojë të paraqesin një rezultat negativ të testit PCR. Por të gjithë udhëtarët që hyjnë në vend duhet të bëjnë vetë-karantinë për shtatë ditë menjëherë pas mbërritjes. Ata gjithashtu duhet të dokumentojnë kur hyjnë në vendin ku do të kalojë kjo vetë-karantinë (p.sh. me familjen ose miqtë ose në një hotel).
  2. Udhëtarët në Prishtinë të cilët nuk janë shtetas të Kosovës mund të hyjnë në vend vetëm me paraqitjen e një rezultati negativ të testit PCR. Për udhëtarët e tillë që vijnë nga një vend në Listën e Kuqe (siç është Zvicra), ky rezultat i testit mund të mos jetë më i vjetër se 72 orë në kohën e hyrjes. Për fëmijët shoqërues nën moshën shtatë vjeç, nuk kërkohet ndonjë rezultat i tillë i testit.
  3. Udhëtarëve që janë në tranzit përmes Prishtinës dhe do të largohen përsëri nga vendi brenda tre orësh - me ajër ose përmes një kufiri tokësor - nuk u kërkohet të paraqesin një rezultat negativ të testit PCR. Megjithatë, të gjithë udhëtarët e tillë duhet të nënshkruajnë një deklaratë zyrtare në lidhje me udhëtimin e tyre të ardhshëm. Udhëtarëve të tillë gjithashtu u kërkohet të informojnë plotësisht për dispozitat e imigracionit në destinacionin e tyre të ardhshëm.